Monday, December 15, 2014

Tenttikausi ja joulujuttuja

Tenttijakso alkoi virallisesti tänään 15.12. ja se jatkuu aina tammikuun viimeiselle viikolle. Koulu alkaa vasta 2.2.
Koepäivät julkaistiin ja varattiin joulukuun alussa. Palvelu avataan ennalta ilmoitettuun aikaan ja kun varaus alkaa, kyse on sekunnista, ei sekunneista. Sain kaikki kokeeni varattua niinkuin suunnittelin. Puolessatoista kuukaudessa minulla on 7 tenttiä tehtävänä ja kun ne on tehty (toivon, että tammikuun puolessa välissä) saan pitää tauon tuonne helmikuulle asti. Ensimmäisenä vuonna lomaa jäi 2 viikkoa, toisena vuonna 3,5 viikkoa.

Tänä vuonna jouluni Suomessa on todella lyhyt, sillä pääsen Suomeen vasta 24.12. puolen yön jälkeen. Palaan Budapestiin seuraavan viikonloppuna ja teen kokeen uuden vuoden aattona. Täällä päin pyhille ei juuri arvoa anneta. Toisaalta se on ihan ymmärrettävää, koska esim. juutalaiset, muslimit ja japanilaiset tekevät mielellään kokeita eivätkä pidä "turhia" välipäiviä. Japanilaisetkin ystäväni juhlivat kuulemma ennemmin uutta vuotta kuin joulua. Itselleni on tärkeä päästä jouluksi kotiin, vaikka nyt kotiinpaluu jää turhan tiukalle. Onneksi ainakin Serpaeemeli on luvannut auttaa äitiä joulusiivouksessa. ;)

Kävin laulamassa Hoosiannaa 1. adventin messussa suomeksi; se oli ihana kokemus! :)


Kotimatkalla otin väään ratikan ja päädyin kävelemään extraa. Ei haitannut näissä maisemissa...
 



Kävimme Norjalaisen kanssa nauttimassa gulassikeiton leivän sisältä ja paprikaista makkaraa.




Parhaan norjalaisen ystävättäreni olemme viettäneet pitkiä päiviä parlamentin kirjastossa. Näkymä on edelleen "ihan mukava" ja päivä tuntuu palkitulta ulos lähtiessä.


 Vietimme yhden suomalaisen eläinlääkisläisen organisoimana suomalaista pikkujoulua, johon saimme vahvistusta mm. Israelista, Italiasta, Isosta-Britanniasta ja Saksasta. Saksalaiset olivat leiponeet alusta asti nämä tortut. Muuten tarjolla oli mm. riisipuuroa, lanttulaatikkoa ja saaristolaisleipää. Porukastamme löytyy muutamia musiikki-ihmiisä ja lauloimme joitakin joululauluja ja muita suomalaisia lauluja.



Joka paikassa on jouluvaloja ja odotan joulua kovasti. Lähiaukioni sattuu olemaan kaupungin yksi kaupungin pääaukioista nimeltään Vörösmarty tér. Sinne on pystytetty kaupungin pääjoulutori ja valtava joulukuusi. Myös Four Season -hotelliin on avattu todella upea joulutori.



Fours Seasonissa vietettiin myös itsenäisyyspäivää! Tai no ensin olimme perinteisellä vastaanotolla suurlähetystössä Budan puolella ja Kauppakilta tarjosi jatkot Four Seasonissa. Minulle maistui siellä ruoka ja oli kiva nähdä suomalaisia!









Osallistuin Secret Santa -ideaan, jossa reilulle 10 kaverille jaettiin henkilö, jolle ostaa lahja ja ne jaettiin viime perjataina. Minä sain suklaafonduepannun! :)


Tein tänään ensimmäisen ison kokeeni: mikrobiologia oli lempiaiheeni koko lukujakson aikana. Torstaina teen unkarin koeen ja ensi viikon maanantaina immulogian tentin.
Arki on nyt siis lukua kotona, kirjastoissa tai kavereilla, joulutoreilla fiilistelyä ja toivottavasti urheiluakin.

No comments:

Post a Comment