Tuesday, September 16, 2014

Melkein jo arkea

Ensimmäinen kouluviikko meni (niin kuin olettaa saattaa) tosi nopeasti, vaikka päivät olivat pitkiä. Nyt alkanut 2. viikko tuntuu sikäli keveämmältä, että tietää etukäteen mihin osoitteeseen, rakennukseen, kerrokseen ja luokkaan on matkalla ja minkälainen opettaja kurssilla on. Viime viikolla kokoustimme suomalaisten lääkisopiskelijoiden kanssa perustamamme FiMSAn (Finnish Medical Student Association in Hungary ry) hallituksen kanssa ja suunnittelimme tämän syksyn ja ensi vuoden tapahtumia. Ekalla viikolla luvut jäivät vähemmälle käytännön asioita järjestäessä.

Viikonloppu meni lähinnä levätessä ja kirjastossa vietin muutaman tunnin perjantaina koulun jälkeen ja sunnuntaina messun jälkeen. Leivoimme lauantaina sämpylöitä viikolle eväiksi Norjalaisen kanssa, koska päivät ovat niin pitkiä ja tiiviitä, että on hyvä olla mukana helppoa naposteltavaa, esim. porkkanoita ja appelssiineja valmiiksi paloiteltuna boxissa.

Jouduin tiputtamaan "apuopettajuuteni" aikataulusyistä, mikä harmitti ensin, mutta tälle ei nyt mahtanut mitään. Toivottavasti ensi vuonna sitten. Muuten koulun aikataulu tuntuu ihan mukavalta ja aineet ovat todella mielenkiintoisia. Sisätaudeissa olemme oppineet auskultoimaan, perkussoimaan (onkohan suomeksi käännettynä oikein "percussion" :D ) ja palpaation tekemistä. Patologiassa tällä viikolla meillä oli nuorena kuolleen naisen ruumiinavaus. Patologiassa käytämme aikaisempia opintojamme anatomiasta, biokemiasta ja fysiikastakin hyödyksemme ja opimme monia asioita tarkasti solutasolla, esim. miksi papilloomavirus aiheuttaa kohdunkaulansyöpää. Patofysiologiassa olemme aloittaneet EKG:n ymmärtämistä. Immunologia ja mikrobiologia vaikuttavat paljon mielenkiintoisemmalta kuin olin kuvitellut. Nyt opiskelemme perusasioita bakteereista ja tulehduksista, mutta pian sekin taitaa mennä pänttäämisen puolelle pikkuyksityiskohtia opetellessa.

Viikonloppuna eläinlääkiksessä opiskeleva suomalainen tyttö piti tupaantulijaiset ja oli tosi kiva tavata eri syistä Budapestiin tulleita suomalaisia nuoria ja myös eläinlääkisläisiä, jotka opiskelevat siis eri koulussa. Meidän piti mennä kuuluisille viinifestivaaleille Budan linnaan, mutta täällä on satanut koko viikonlopun, joten jätimme sen väliin.

Kuuntelen jo nyt toistolla Olen suomalaista Kansalaisten esittämänä (https://www.youtube.com/watch?v=v7ch4mJ51CA) eli koti-ikävä ehtii vielä hyvin kehittyä syksyn aikana. Kaikki on hyvin ja arkinen aherrus alkaa tällä viikolla.

-Suvi

No comments:

Post a Comment