Sunday, September 7, 2014

Uusi lukukausi, uusi blogi

Kirjoitin omille, nyt jo "lopetetuille" nettisivuilleni ensimmäisestä lukuvuodestani Budapestissä, Semmelweisin yliopistossa ja pidettyäni yhden välivuoden kirjoittelusta, totesin, että haluan jatkaa blogin pitämistä. Niinpä kyhäsin tämän blogin ja alan päivittämään kuulumisiani tänne :)

Lyhyesti siis tähän asti koetuista lääkisvuosistani:
Aloitin opiskelun Semmelweisissa syksyllä v. 2012. 1. vuosi meni opetellessa miten, milloin, kuinka paljon ja kenen kanssa opiskella. Opiskelimme kaikenlaista sekalaista, kuten anatomiaa, histologiaa, kehitysoppia, unkaria, fysiikkaa, kemiaa, biokemiaa, sosiologiaa, kommunikaatiota, statistiikkaa ja tutustuimme jonkin verran eri sairalaaloihin ympäri kaupunkia. 1. vuosi hujahti nopeasti uuteen kouluun, kaupunkiin, ihmisiin - kaiken kaikkiaan uuteen elämään tutustuessa.
2. opiskeluvuotena opiskelimme vain anatomiaa, histologiaa, kehitysoppia, fysiologiaa, unkaria ja biokemiaa. Oppitunteja oli ehkä vähemmän, mutta opiskeltavaa sitäkin enemmän.
Erityisesti neuroanatomian opiskelu 2. vuoden syksyllä tuotti vaikeuksia, joiden pelkäsin kaatavan opintoni. Vaikeuksista selvittiin ja neuroanatomia on edelleen lempiaiheeni anatomiassa, vaikka niin vaikea onkin. Keväällä meillä oli kaikesta siihen mennessä opitusta loppukokeet, jotka olivat henkisesti ja fyysisestikin (vähien yöunien, istumatuntien ja stressin aiheuttamien oireiden takia) todella raskaat. Kokeet menivät kuitenkin lopulta hyvin ja pääsin Suomeen juhannukseksi niin kuin edellisenä vuonna. Kesän olin töissä Laakson sairaalassa osastonsihteerinä neurologisella ja ajatukseni mahdollisesta erikoistumisesta neurologiaan tai geriatriaan vahvistui. Saa kuitenkin nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Huomenna alkaa 3. vuosi. Tiedossa on pitkiä koulupäiviä, mutta nyt alkaa koko opiskelun odotettu ydin: sairauksien ja niiden hoidon opiskelu. Ensimmäiset pari vuotta opiskelimme hyvin prekliinisesti terveitä ihmisiä (kuolleita tosin paljon dissektoiden)ja nyt päästään asiaan: patologiaan, immunologiaan, mikrobiologiaan, sisätauteihin ja patofysiologiaan. Odotan uutta lukuvuotta innoissani. Vuodesta tulee varmasti haastava, mutta myös palkitseva. Näiden parin vuoden aikana kirjastot ovat tulleet tutuiksi ja odotan oikeastaan jo paluuta niihin. Ihana palata myös kotiini, jossa olen asunut koko opiskelujeni ajan ja nähdä vanhoja ystäviä.

"Borta bra men hemma bäst" on hieno sanonta ja muokkasin siitä nyt omaan elämän tilanteeseeni sopivan; nautin elämästäni Budapestissä valtavasti. Kiitos blogin nimen keksimisestä Norjalaiselle ja Nurse Plussalle :)

-Suvi

No comments:

Post a Comment