Thursday, October 16, 2014

Ekat välitentit tehty

Keskiviikkona tein 3. vuoden ekat välitentit eli midtermit. Mikrobiologia taisi mennä ihan hyvin, vaikka tulokset saammekin kai vasta ensi viikolla. Kokeesta pitää saada 7/10 pistettä, mikä on minusta aika paljon. Viikonlopun ja alkuviikon pänttäsinkin mm. eri antibioottien toimintaperiaatteita ja erilaisia mikro-organismien laboratoriotestaustapoja. Mikrobiologian kokeen jälkeen alkoi parin tunnin hullu pänttäys unkarin midtermiin, joka sekin meni varmaan ihan hyvin. 
Keskiviikkona pidin vapaaillan ja saunoin parhaan suomalaisen kaverini kanssa :) Kotimatka kaveriltani rantaratikalla on aina lähes elämys näissä maisemissa.


Patologiassa oli tällä viikolla tosi mielenkiintoinen ruumiinavaus, jossa löysimme sydäntä avatessamme sydänlihaksesta tuoreita infarktin merkkejä. Avatessamme sepelvaltimoita, jotka tuovat infarktoituneille alueille verta, löysimme toisesta ateroskleroottisen kalkkeuman aiheuttaman tukkeuman ja toisessa oli koko sepelvaltimon tukkinut veritulppa. Näissä avauksissa tajuaa, miten tärkeä lääkärin on tuntea anatomia ja toisaalta, miten kaikkien pitäisi pitää huolta elintavoistaan.

Sisätautien harjoittelussa teimme pareitten haastatteluja potilaille ilman mitään esitietoja ja yritimme selvittää, mikä potilaita vaivaa ja harjoittelimme haastattelun tekemistä ja fyysistä tutkimusta.

Minulla alkaa jo olla kunnon ikävä Suomeen ja katselen aina välillä vertaa.fi:stä, jos sattuisin löytämään halvat lennot parin viikon päähän. Yleensä olen käynyt 1-3 kertaa puolessa vuodessa Suomessa, mutta nyt toivottavasti selviän yhdellä Suomen keikalla ennen joulua. Jouluksi tulen joka tapauksessa kotiin, mutta toivottavasti voin pitää syyslomaviikonlopun Suomessa :) Kahvipakettivarasto on huvennut kokonaan, ja tänään lähti viimeinen paketti Ruispaloja.
Kauniit päivät ovat edelleen jatkuneet ja tauot puistoissa tuovat välillä muistoja Brysselin kesästäni vuonna 2012 ennen muuttoa Budapestiin. Silloin tuli kierrettyä lenkeillä puistoissa vailla huolen häivää ja syötyä suklaata ja ranskiksia (niitäkin vailla huolia...) :)
Olen katsellut lentoja myös Brysseliin, muttei taida olla kauhean ajankohtaista lähteä sinne nyt lomalle. 


Tässä vielä muutama mielenkiintoinen linkki viime viikolta. Minua kiinnostaa tällä hetkellä neurologia ja geriatria, joten nämä ovat minusta sen takia mielenkiintoisia.

- The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2014 was divided, one half awarded to John O'Keefe, the other half jointly to May-Britt Moser and Edvard I. Moser "for their discoveries of cells that constitute a positioning system in the brain". http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2014/

- Report: Success Treating Alzheimer's Memory Loss: http://alumni.hu/site/?p=561

1 comment:

  1. Kuulostaa hienolta ! ja kaupunki näyttävä kuvien kautta !

    Jos ja kun löydät hyvät liput brysseliin niin annahan kuulua itsestäs niin laitan pitsat uuniin vartomaan :D

    Tsemppiä syksyyn !

    Mikael

    ReplyDelete