Thursday, October 23, 2014

Norjalaisen synttärit

Budapestissä vietettiin Finnish Film Days 2014 viime viikonloppuna. Kävin lopulta vain yhdessä leffassa, koska olen edelleen ollut välillä kipeä. Kävimme katsomassa Norjalaisen ja muutaman suomalaistytön kanssa Love&Engineering, joka oli todella hyvä elokuva kaikessa nörtteydessään! Yhtenä iltana lähipuistossani kuuntelin hetken iltakävelelylläni covereita ulkoilmakonsertissa, joka järjestettiin maailmanpyörän ja tämän patsaan edustalla. Täällä on todella kauniit iltavalaistukset ympäri kaupunkia!


Koulussa oli lyhyt viikko, koska tänään 23.10. vietetään "Revolution day"tä ja meillä on pitkä, vapaa viikonloppu. Viime vuonna unkarin opettajamme kehotti meitä pysymään sisällä, koska mellakat yltyvät välillä väkivaltaiseksi. Kävin päivällä vähän kävelemässä ja kaikki kaupat olivat suljettuna ja kaupunki täynnä turisteja. Nyt illemmalla osa kaduista on kuulemma suljettu ja liikkeellä on paljon unkarilaisia.

Norjalainen täytti eilen vuosia ja järjestimme pienellä ystäväporukalla hänelle yllätyssynttärit! Hyvä ystävämme on ollut baarimikkona tunnetussa oslolaisessa Theatercafeenissa vuosia ja hän järjesti upean illan kotonaan tyttöystävänsä kanssa tarjoten näyttäviä drinkkejä. Illallisen söimme italialaisessa Pomo D'orossa, joka on mielestäni yksi Budapestin parhaimpia ja tunnelmallisimpia ravintoloita.






Annoin Norjalaiselle synttärilahjaksi Chef Parade -nimisessä paikassa suklaakonvenhtien tekokurssin, joka kesti 3,5 tuntia maanantaina. Kerroin lahjasta vasta tunnin ennen kurssin alkua, joten tämä viikko on ollut yllätyksiä täynnä :) Kurssi oli todella mielenkiintoinen, sillä opimme koko prosessin, miten kaakaopuusta poimitaan 2 kertaa vuodessa "cocoa beanit", jotka avataan ja sisältö kuivataan ja puristetaan "cocoa liquidiksi", josta sitten valmistetaan valko-, maito- ja tummaa suklaata eri mittasuhteissa kerman ja vaniljan kanssa. Teimme konvehteja viidellä eri täytteillä, joista lempparini olivat punapippuri-mansikka-valkosuklaa ja sitruunamarmelaadi-earl grey tea-tumma suklaa :)

 

 

Tässä chilitäytteinen konvehti.


Tämä viikonloppu menee lähinnä immunologian ja patofysiologian ensi viikon välitentteihin lukiessa. Huomenna käyn "kotona" eli IKEAssa ja toivon löytäväni kunnon purukahvia, glögiä ja lohta! :) IKEA on niin samanlainen samanlaisista hodareista lähtien, että sinne mennessä tuntuu kuin kotiansa palais :)

No comments:

Post a Comment