Thursday, November 27, 2014

Upea turistiviikonloppu

Norjalaisen äiti oli muutama viikonloppu sitten Budapestissä ja vietimme todellisen turustin viikonlopun. Perjantaina kävimme syömässä Oktober 6. utcalla TG Italiano -nimisessä ravintolassa, jossa söin näitä valkosipulisimpukoita, jotka olivat todella herkullisia ja muistuttivat Brysselin ihanista simpukkaillallisista! :)


Lauantaina kuljimme ympäri Pestiä ja kiipesimme St. Stephen's Basilican näköalatornille, josta avautuivat upeat näkymät. Portaita oli kiivettävänä 302. Myös kirkko on kaunis ja harras tunnelmaltaan, vaikka siellä paljon turisteja pyöriikiin.






























Nautimme välipalaksi jätskit, jotka muotoillaan kauniiksi "ruusuiksi".


Otimme ratikan Deak Ferenc tériltä kaupungin suurimpaan kauppahalliin, jossa on myynnissä kaikkea paprikajauheesta, pähkinöistä ja matkamuistoista tuoreisiin hedelmiin ja lihaan.


Kävelimme Váci utca -kävelykatua pitkin pieniä ostoksia tehden ja söimme lounaan Central Káveházilla eli "keskus kahvitalossa". Maistelin ekaa kertaa ilmeisen perinteisen lihaisan "Hortobágyi palacsinta" eli tavallaan letun lihatäytteellä ja kuivatuilla sipuleilla ja ruskealla kastikkeella. Jälkkäriksi söin Sacher-kakkua... :)




Pidimme parin tunnin lepotauon, jonka aikana lueskelin vähän microbiologiaa. Illalliselle menimme Norjalaisen yhteen lempiravintoloista: Pampas-pihviravintola, jossa pihvit ovat Pihvejä isolla p-kirjaimella.







Sunnuntaina olikin sitten Budan vuoro ja taivalsimme hyvillä lenkkareilla kilometritolkulla. Kävimme mm. Fisherman's Bastionissa, jossa joimme glögit muurin harjalla ja nautimme upeista maisemista.


Taivalsimme Budan linnaan ja näimme paljon kauniita viritelmiä.
 



Söimme lounaan "Pestin ensimmäisessä struudeliravintolassa" eli "Első Pesti Rétesházissa". Söin perinteisen unkarilaisen gulassikeiton.


Pidimme taas ruokatauon ja illalla söimme lempiravintolassani Dyonomoksessa, joka on ihana kreikkalainen ravintola.


Iltaisin ihastelimme Tonavan valaistuja rantoja.

 


Sain tuliaiseksi aitoa Norjasta herkkua; Mjelke chocolade on todella koukuttava maultaan! Sain myös lentokentältä löytynyttä suomalaista Panda-lakua. Oli ihanaa viettää kunnon turistiloma ja tuli syötyä ihan huolella ja tosi hyvin! Näillä muistoilla jaksaa taas! :)

No comments:

Post a Comment