Sunday, September 20, 2015

4. vuoden alku, ruoka- & suklaafestarit ja Budapestin kauneus

Koulua on nyt kaksi viikkoa takana. Palasin Budapestiin vasta ensimmäistä maanantaina edeltävänä sunnuntai-iltana ja menimme heti syömään Norjalaisen kanssa vakkaripenkillemme Tonavan rantaan, jossa olemme kymmenet illat viettäneet syöden Vapianosta pastaa, juoden viiniä tai parantaen maailmaa.

4. vuodelle opiskelemme tärkeimpänä aineena farmakologiaa eli lääkeoppia. Muita aineita tänä lukukautena ovat kirurgia, pulmonologia eli keuhko-oppi, kardiologia eli sydänoppi, dermatologia eli iho-oppi, suukirurgia ja hammatiede, psykoterapia, radiologiaa, kansanterveyttä ja sisätautia. Lisäksi olen ottanut extrakursseiksi kliinisen unkarin, soluoppia, kliinistä onkologiaa ja lääketieteellistä sosiaalista mediaa. Aika paljon on siis tehtävää, mutta aineet vaikuttavat tosi mieleenkiintoisilta.

Tapasimme suomalaisten kanssa ensimmäisellä kouluviikolla ja toivotimme kolme uutta ykkösellä aloittanutta pieneen suomalaisporukkaamme ja nyt meitä on Semmelweisissä 15 opiskelijaa Suomesta. Kävimme myös perinteiseen tapaan ylempien vuosien vinkit alemmille vuosille. Viikonloppuna kävimme yhdessä ulkona suomalaisten kanssa.

Olen ehtinyt IKEAan jo kahdesti tämän kahden viikon aikana, ja en mahda sille mitään, että tunnen oloni siellä kodikkaaksi :)

Olen ollut kipeä toisen kouluviikon ja yrittänyt olla kotona luennot ja parannella itseäni. Lisäksi ensi viikolla Nurse Plus on tulossa pitkäksi viikonlopuksi, joten olen opiskellut mahdollisimman paljon voidakseni pitää hyvällä omatunnolla vapaapäiviä opiskelusta. Täällä on ollut upeita kelejä; yli +30 °C ja on ollut vaikea istua sisällä ja opiskella, mutta flunssa on hyvin pidätellyt minua sisällä. Muutama kuva iltalenkeiltä :)


 Margit-sillalta näkymä parlamentille






Perjantai-illan jäätelöhetki auringonlaskussa reilussa 30 °C :)


 Kampuksella tauolla auringonpaisteessa.



Lauantai-illalla kävimme Norjalaisen ja parin ystävän kanssa jokavuotisella Budapestin Street Food Show:ssa, joka pidettiin Andrassy utcalla, joka on budapestiläinen bulevardi. Törmäsimme myös moneen koulukaveriin. Päädyimme oopperatalon eteen katsomaan lyhyitä baletti- ja oopperaesityksiä. Kokemus oli todella sykähdyhttävä upeine valoshowneineen ja lauluineen.





Esityksiä upeissa valaistuksissa.

Söimme belgialaisia ranskanperunoita ja vohveleita, eivät tosin vetäneet vertoja oikeille Brysselissä vedetyille. Tarjolla oli myös muun muassa paikallista unkarilaista ruokaa, mexicolaista ja barbequeta.





Sunnuntaina kävin kirkossa ja brunssilla ystäväni luona. Päivällä olin ISAS:n (eli International Student Association of Semmelweis) kokouksessa, jossa tehdään opiskelijapolitiikkaa, puidaan mahdollisia opiskelijoiden ongelmia ja suunnitellaan tulevaisuuden tapahtumia opiskelijakunnalle. Osallistuin siihen FiMSAn (Finnish Medical Student Association in Hungary ry:n) uutena puheenjohtajana ja mukana oli myös hallituksestamme kaksi muuta jäsentä.

Illaksi menimme Norjalaisen kanssa Budan linnassa järjestetyille suklaafestivaaleille. Löysimme erilaisia suklaita ja muita herkkuja ja parasta ehkä kuitenkin olivat upeat maisemat.








Löydettiin joulupukki :)




Ihana karkkikoju.


Kojuja upeassa Budan linnassa.







Kotimatkalla.



Kukat kukkii edelleen :)

Nyt siis tiukkaa lukua pari päivää ja sitten miniloma Nurse Plussan kanssa! :)

No comments:

Post a Comment