Sunday, September 13, 2015

Kevät ja kesä

Viimeisimmästä päivityksestä on puolisen vuotta. Vanha koneeni hidastui niin paljon, että innostukseni blogin päivittämiseen lopahti ja nyt uuden koneen myötä innostus on palannut :)

Kevät meni nopeasti lähinnä lukiessa ja missasinkin ensimmäistä kertaa sekä vapun että juhannuksen, koska luin kokeisiin ja kokeissa kesti pidempään luin yleensä. Kaikki meni kuitenkin lopulta hyvin, mutta kokeita oli vaan niin paljon, että niiden tekeminen venyi juhannuksen yli.

Suomeen kesäkuun lopulla palattuani tapasin isovanhempiani, vietin pari yötä Nurse Plussan kanssa Helsingissä ja pidin viikon lomaa Pohjois-Karjalassa mökillä saunaremonttia aloitellen.


 



Heinäkuun vietin Lappeenrannassa amanuenssina Etelä-Karjalan keskussairaalassa. Kesätyö oli uusi askel lääkäriksi kasvamisessa, sillä tämä oli ensimmäinen kerta töissä lääkärin takki päällä Suomessa. Opin paljon kesän aikana suomalaisesta sairaanhoitojärjestelmästä, käytännön töistä ja ylipäätään sairaalamaailmasta. Vietin yhdellä osastolla aina yhden viikon, eli näin neljä erilaista osastoa, mm. kardiologian ja päivystyksen. Lappeenranta oli upea kesäkaupunki hiekkolinnoineen ja torin atomeineen ja vetyineen. Pyöräilin paljon ympäri kaupunkia ja lähitienoita kauniissa maisemissa. Parhaimmat hetket Lappeenrannassa olivat ystävien siellä vierailut ja työpaikan omistaman rantasaunan löylyhetket ja Saimaassa uimiset.
















Elokuun pidin lomaa, jonka aloitin "tyttöjen perinteisellä vaelluksella" Repovedellä Nurse Plussan ja Aluetieteilijän kanssa. Tämä oli nyt toinen kertamme Repovedellä ja tällä kertaa vaelsimme enemmän kuin viime vuonna ja näimme enemmän näköalapaikkoja. Ensi vuonna suuntaamme johonkin toiseen kansallispuistoon.





Vietin lomastani pari viikkoa Norjalaisen mökillä ja perheen luona Norjassa. Norjalainen upea luonto, vohvelit, vuonossa uinti meduusoja väistellen ja tekemättämyys tekivät todella hyvää.




Norjalainen vietti Suomessa myös pari viikkoa ja kiersimme Helsingissä perusnähtävyyksiä ja mökkeilimme Pohjois-Karjalassa. Kävimme myös Kolilla katselemassa kansallismaisemia.








Viikko sitten sunnuntaina vanhempani ja veljeni Tuokku veivät minut kentälle mm. Closing timen, Maailman toisella puolen, Lainaa vaan ja Mahdollisuuden soidessa auton kajareista.

"hyvästellään vaikka nähdään vastakin
maailmalla tuuli käy
yhtä voimakas kuin voima silmissäs
lähdetkö kauas
meetkö niin pitkälle
kuin kotoas vain voit
kuinka sun käy
ihminen hauras
vielä sun itkus öisin korvissani soi
ja vaikka joskus vaarallinen
on matka silti ihmeellinen
mahdollisuus"

"What if I'm far from home?
Oh, brother I will hear you call.
What if I lose it all?
Oh, sister I will help you out!
Oh, if the sky comes falling down for you,
There’s nothing in this world I wouldn’t do."
  

"Isä olen täällä maailman toisella puolen,
ja laulan pappadaduda pa duda dapa

Äiti älä pelkää kyllä pidän itsestä huolen,
ja laulan pappadaduda pa duda dapa"

Kesä töineen ja lomineen tekivät tehtävänsä ja on ollut hyvä palata takaisin Budapestiin 4. vuosikurssille!

No comments:

Post a Comment